Gratiela Gavrilescu a gasit solutia geniala!!!

       Deoarce autorizarea de construire  a gropii de gunoi din varful Mestecanis   s-a facut prin incalcarea legii, ministrul mediului Gratiela Gavrilescu nu este preocupata de aplicarea unor sanctiuni celor care au incalcat legea   si indreptarea neregurilor facute ci din contra propune schimbarea legii dupa cum sunt  ilegalitatile facute, mai exact schimbarea articolelor care au fost incalcate astfel incat proiectul sa intre in „legalitate”. Acesta este stilul de gandire si de lucru a ministrului.  Prin urmare daca am descarca o masina care colecteaza gunoiul din oras in curtea  doamnei ministru nu ar fi o  problema ca doar s-ar putea schimba legea astfel incat acest lucru sa intre in legalitate.

        Gratiela Gavrilescu nu declara ca incalcarea legii este problema ci sesizarile unor cetateti reprezinta problema care trebuie rezolvata: „Este un mic blocaj pe care noi trebuie neapărat să vedem cum am putea să-l rezolvăm, ţinând cont că sunt nişte sesizări şi ale cetăţenilor. Trebuie să facem o modificare legislativă, astfel încât problema să fie dezamorsată la Pojorâta”, a spus ea la Suceava. Deci nici o vorbulita despre faptul  ca legea a fost incalcata  ci doar vorbe despre cum sa dea drumul la proiect mai departe. De urmarit ar fi si ce firma executa lucrarile dar este un alt subiect.

    Toata lumea este deacord ca aceasta locatie nu este buna pentru o groapa de gunoi, inclusiv si cei care au fost promotorii acestei constructii, ultimi trei sefi de CJ Suceava: Marza, Flutur si Nechifor sustin acelasi lucru. Cu toate acestea lucrarea nu este oprita iar sansele ca cei de la protectia mediului sa opresca acest proiect, dupa cum arata si comportamentul ministrului sunt zero. Ministrul arata ca nu este preocupat de calitatea vietii a celor care locuiesc in zona ci se arata preocupat indirect ca cei care executa proiectul sa il  continue si sa isi vada banii. Prin urmare apare intrebarea  cui  slujeste  ministrul mediului? Romanilor care platesc taxe si impozite  sau  grupurilor de interese? Atitudinea ministrului este vadita.

    Aceasta groapa de gunoi arata cat de pofesionist se lucreaza in CJ si cum interesul unui grup restrans de oameni primeaza in fata majoritatii si a legilor statului!

     P.S.    De retinut pentru cateogoria vorbelor de duh: „Trebuie să facem o modificare legislativă, astfel încât problema să fie dezamorsată la Pojorâta” In  aceasi categorie mai intra si vorbele noului ministru al dezvoltarii: „E o onoare pentru mine sa preiau acest mandat de la singurul ministru adevarat al Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale”. Am mai putea adauga niste vorbe de duh din partea lui Eugen Teodorovici si a altor mari intelepti din guvern.

Condamnarea lui Dragnea


   Condamnarea lui Dragnea la un an de inchisoare cu suspendare este un fel atentionare pentru cei care mai doresc sa fure voturi la alegerile viitoare si nicidecum o pedeapsa proportionala cu faptele comise de ministrul dezvoltarii. Cu alte cuvine justitia spune:  de acum  pedepsim aceste fapte chiar daca din ’90 si pana acuma nu s-au pedepsit, pe viitor urmeaza sa le sanctionam. Este clar ca justitia a actionat cu frica in cazul lui  Dragnea si a transmis doar un advertisment. Probabil si datorita faptului ca acest flagel al furtului voturilor este vechi si adanc impregnat in comportamentul  partidelor politice, in special a psd-ului.

      Cu toate ca a scapat extrem de ieftin dar in stilul caracteristic (comunist), cum ne-a obisnuit deja Dragnea incearca sa induca lumea in confuzie, sa imprastie un sentiment de relativitate spunand doar  ca fost condamnat pentru ca a incercat sa il suspende pe Basescu fara sa faca vorbire in mod concret si coerent doar despre faptele incriminate. El incearca sa o scalde punand acest eveniment in seama luptei cu Basescu; aceasta fiind si singura solutie de iesire  de genul acesta (servibila telespectatorilor antena3) pentru ca alta nu mai avea.

    Dragnea sustine ca dansul a intreprins doar un act democratic indemnand lumea sa mearga la vot! Pentru a avea o imagine de ansamblu este nevoie sa privim la istoria recenta alegerilor  in care psd/ul se plange de fiecare data cand pierd alegerile ca voturile au fost furate (2004, 2009) iar in 2012 cand au castigat cu o majoritate de peste 70% au spus ca alegerile au fost extrem de corecte desi privind la comportamentul lui Dragnea (2012, 2014) apar mari semne de intrebare vis-a-vis de procentul real. Dar vorba ceea: „unde-s doi puterea creste” chiar si la furat.  In 2014 Dragnea nu a mai indemnat lumea sa iasa la vot cum ar fi diaspora de exemplu ci din contra dumnealui a gandit o schema de a impiedica votul din diaspora. Deci da, Dragnea incearca sa mobilizeze electoratul care creaza avantaj comunistilor si securistilor din psd, (scotandu-i din toate locurile posibile si aducandu/i la vot in mod fizic si metafizic) si incearca, folosit institutiile statului si legea daca e nevoie, sa demobilizeze electoratul defavorabil acestor psd-isti si sa ii impiedice sa voteze prin tot felul  de tertipuri care mai de care mai ridicole.

   Ce  s-ar face Romania fara acesti mari oameni de stat cum ar fi Dragnea, Corlatean, Melescanu si alte soparle batrane si tinere loiale invechitului sistem psd-ist?

 

Basescu ridicol din nou

       Basescu declara: „Cand am vazut insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite mergand fara retinere la Parlament si tinand cont de declaratia domnului Zgonea, ca a fost vorba de o interventie pentru nemodificarea Codului de Procedura Penala, chiar am spus: ceva e in neregula. Si nu pentru ca astfel de discutii nu pot sa aiba loc, ci pentru faptul ca ele s-au facut ostentativ.”

      Pentru Basescu nu este o problema faptul ca un ambasador intra in parlament   ca asa i-a venit lui si  da indicatii cum sa legifereze parlamentarii, practic aratand un dispret profund fatza de institutiile statului roman comportandu-se de parca ar fi la el acasa. Pentru Basescu este o problema doar faptul ca a fost prea ostentativ, prea pe fata deci dupa cum spune  se pot face astfel de lucruri numai sa nu fie facute pe fata si fara presa ca sa nu realizeze lumea cum se fac legi in tara asta, uneori la mica intelegere, un fel de „ca la piata” . Basescu vrea ca parlamentul sa mimeze ca legifereaza iar populatia sa creda asta cand defapt nu este asa in sensul ca parlamentarii indeplinesc dorinetele unor entitati externe. Cu alte cuvine pentru Basescu nu conteaza continul doar forma sa dea bine, sa arate bine in rest potopul. Asa demontreaza el inca odata ca face o politica dupa ureche oferind solutii babesti.

     Basescu se plange de comportamentul ostentativ a unor straini dar nu tot el s-a plans strainilor ca nu se poate intelege cu Ponta?? Nu el a introdus aceasta cutuma a te plange strainilor ca X sau Y nu stiu ce face. Pai uite acum straini vin sa faca regula in tara pentru ca asa i-a obisnuit Basescu, el  i-a invitata s afarca ordine la noi in curte iar acum tot el este cel care se plange ca strainii sunt ostentativi. Normal ca sunt si profita la maxim in toate felurile pentru ca li s-a permis si li se permite.

      Aceasta atitudine a lui Basescu si desele schimbari si radicale fata de justitie si alte  subiecte politice importante arata ca Basescu nu s-a ridicat la nivelul functiei pe care a avut-o, nu i-a inteles importanta si  adevarata ei dimensiune si nu a „domnit” pentru tara ci a avut grupurile lui de interese, a avut oamenii lui de protejat si a fost subiectiv ori intr-o asemenea pozitie nu poti fi subiectiv iar tara ar fi trbuit sa reprezinte interesul lui suprem iar toate energiile dansului trebuiau consumate in indeplinirea interesului tarii.

Politicieni…

     Oare mai  avea  cineva vreun dubiu despre caracterul politicienilor de astazi? Stenogramele cu Atanasiu confirma inca odata, daca mai era nevoie,  comportamentul pagubos pentru tara si stilul de gandire de doi lei a celor care stau in parlament. Atanasiu dovedeste ca este o curva,  un politicianist duplicitar care este capabil doar de combinatii slabe si vrea sa  castige prin sofisticata metoda numita teapa. Este la fel ca in filmele in care  3 sau 4 insi dau o spargere apoi isi dau tepe intre ei pentru ca nu se pot multumi niciodata cu partea ce le revine si vor tot mai mult. In cazul nostru tot acest circ se face pe spatele celor care platesc taxe si impozite din saracia lor. Oare cum a  lucrat Atanasiu  cand  ocupa functii ? Eu zic ca la fel. Un om corupt, imoral, fara principii  care este folositor patidului si firmelor de casa a partidului. Cu un astfel de om coruptii lucreaza foarte bine. Mare combinator…

      Ce ii aduna pe acesti oameni impreuna (pdl si pnl)? Oare vreun program bine stabilit pentru Romania? Oare vreun obiectiv maret? NU. Ciolanul ii aduna, ciloanul ii desparte. Sunt doua gasti/clanuri care isi disputa teritoriile din patru in patru ani doar ca acum sunt impreuna si isi doresc sa faca imparteala pe cale diplomatica desi se pare ca nu prea merge.

    Sa privim la chintesenta mesajului din stenograme: ” Dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot.” Stiti ce vrea atanasiu? Sa faca ce vrea si sa aiba tot. Acesta este motiuvl pentru care el vrea  la guvernare! Sa se poata infrupta. Oare sa rezolve vreo problema spacifica pentru Romania? Sa o preasca vreun jaf?? NU!! El vrea sa fie parte la jaf pentru ca asta ii profilul lui, pentru asta vrea la guvernare  sa aplice programul de guvernare:  Liber la ciolan!   Omul isi doreste sa aiba tot ciolanul si sa faca ce vrea. Asta e solutia pentru Romania. El reprezinta viitorul, nu va inselati. Asa suna viitorul.

Ati auzit de un sondaj care doarea sa afle raspunsul la intrebarea: in ce directie se indreapta Romania? Pentru raspuns  este nevoie doar de un element: calitatea oamenilor. Priviti la guvernanti/opozitie. Este raspunsul dificil? Nu cred. Cu acest intelectual Atanasiu la guvernre tara va straluci in continuare de saracia lucie in care traiesc cei mai multi. Probabil ca de asta nici nu prea incearca Iohannis sa ii aduca la guvernare prea repede. Ce sa faca? Sa inlocuiasca niste hoti si niste incompetenti cu alti hoti si alti incompetenti?? Ce rost ar avea?

 

Iohannis…

     Iohannis a facut un pas: „am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT”. Iohannis „s-a hotarat” ca problema defirsarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi… desi este o problema veche iar presedintele tarii este obligat sa reprezinte si sa apere interesele natiunii el doar s-a hotarat. E bine si atat. NU stiu ce i-a venit asa sa se hotarasca, ce l-ar fi motivat ca desi era ocupat cu noua lege care spune el ca incalca principiul liberei concurente totusi a avut timp sa se hotarasca?! Oare sa fie presiunea strazii? Fara ea nu poate lua decizii?? Nu se poate hotari?? De ce a avut nevoie de atata timp ca sa ia o hotarare? De ce nu a actionat mai repede? De ce a trebuit sa astepte sa iasa lumea in strada? Nu a stiu ce se intampla? Oare? Doar presa la informat abia acum cu privire la tot felul de practici ilegale si imorale? Oare institutiile statului nu l-au informat, nu stia? Sau el demonstreaza ca nu este preocupat de ce se intampla in tara,  de avutiile tarii, de conservarea lor si de exploatarea lor in mod legal si in mod rational. Iohannis spune astazi niste vorbe doar pentru ca stie ca asta isi doresc protestatarii sa auda:  „Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați” Frumoasa poezie… Pana mai face Iohannis un pas s-ar putea sa nu mai fie padure in tara noastra. 
    Si inca un aspect: chiar trebuie lasati strainii sa cumpere toata cantitatea de lemn exploatabila intr-un an fara ca alti mici intreprinzatori sa mai aiba sanse de dezvoltare in acest domeniu?? Nu ar trebui limitati la un anumit procent chiar pentru promovarea concurentei?  Ei nu se limiteaza doar la ce se exploateaza in mod legal ci si la ce este ilegal.  Cine sa faca acest lucru??        
     Acesti intrusi fura  atat cat  sunt lasati!!!